Tuesday, November 17, 2009

Njolo nang pinggir rowopening

Aku wis a tau njolo karo adi ponakaanku nang pinggir rowo pening, ora pas usum moyek. Lokasine muara kali galeh, nek sko jembatan kali galeh Mbanyubiru kae langsung belok kiri numpak montor astrea, liwat galengan sing sebelah kiri, bablas terus nganti tekan muarane kali galeh, montor iso tekan pinggir rowo, dalane lumayan lah, ning nek usum udan ojo rono nggo montor, ditanggung nuntun karo nangis.
Tekan kono aku langsung nguncalke jolo nang rowo, ning joloku kesangkut sangkut patokan karo icir, dadi males aku nguncalke jolo. Angel iwak, ming entuk sepat blirik karo anakan mujair lembut lembut. Padahal bayanganku nek nang muara ki akeh iwake, n iwake gede gede. Putus asa... nongkrong wae nang pinggir rowo karo nonton wong ngrowo lagi njikui icir. Wonge ngrowo mau ngomong karo koncone 'Saiki kok akehmen Kontul sobo kene to'.....
Asem i, aku diuneke Kontul......... ketoke tidak rela nek ono wong liyo golek iwak nang kono......... pancen wong ngrowo akeh sing nggateli. Tak pendeliki wae....emange rowone mbahmu po? ..... Bali aku, karo jengkil.
Kok iso yo...posesive banget karo rowopening... Bandang tak pikir pikir.. pancen abot dadi nelayan nang rowopening ki.. lha piye... iwak wis angel digoleki, sing nggolek iwak yo wis kakean. Yo wis lah.. tak dongake wae mugo mugo do iso nguripi anak bojone sko nggolek iwak nang ngrowo....

1 comment:

  1. hallo....
    Selamat memcari cari ikan ya ....
    semoga dapet banyak.....
    dari : Ir.Yan-architect 081283842828

    ReplyDelete